Fietsen van werk naar huis

Donderdag 23 juli 2015, augustus nadert en er staat nog een lange fietstocht op de planning, een beetje training kan geen kwaad. Op het werk is het druk, een extra vrij dagje is nu niet praktisch. Maar het kan ook anders; neem de fiets mee achterop de auto en fiets naar huis terug. De volgende dag kan ik met een collega mee terug rijden van Dieren naar Hoevelaken. Mocht het weer toch tegenvallen dan kan de fiets weer mee achterop de auto naar huis. In dat geval kan ik altijd nog zeggen dat ik met de fiets heen en weer naar het werk ben geweest 

De weergoden hadden het goed met mij voor vandaag. Tegen half vijf vertrok ik uit Hoevelaken. het begin van de tocht ging door een landelijke omgeving via Zwartebroek en Voorthuizen naar Stroe. Voorbij Stroe volgde een prachtig stuk Veluwe. Dat betekent mooie uitzichten en een vrijliggend fietspad, heel wat beter dan de files of het gejakker over de A1.

Richting Apeldoorn werd het landschap meer heuvelachtig en wisselde korte klimmetjes en afdalingen elkaar af. Het avondeten moet even wat anders worden ingevuld. Tussen de middag heb ik een maaltijdsalade gegeten. Voor de terugreis leek mij 6 snee brood wel genoeg verdeeld over 3 pauzes.

Apeldoorn laat ik links liggen en via het plaatsje Engeland en Lieren gaat het langs het Apeldoorns Kanaal naar Dieren, waar ik om ongeveer 8 uur in de avond arriveer, een mooie rit van 67 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *