Winter

Het donkere jaargetijde, de natuur is geheel tot rust gekomen. Donkere grijze dagen met regen kunnen opeens worden afgewisseld door een mooie periode met sneeuw en ijs. Als het lang genoeg gevroren heeft dan kunnen de schaatsen weer onder en genieten we volop van de winter, zeker in februari als de dagen al weer merkbaar langer worden.22 december 2007. Terwijl iedereen nog slaapt is de natuur langs de IJssel adembenemend mooi. Strenge vorst heeft voor een prachtige rijpafzetting gezorgd.

15 december 2009. Toen ik op een in-house project werkte op kantoor in Deventer in 2009/2010, reed ik meestal binnendoor via Klarenbeek naar Dieren. Ik nam toen altijd de camera mee om dit soort prachtige momenten vast te kunnen leggen; de molen in Posterenk tijdens de avondschemering.

26 december 2010. Dit is geen foto van een schilderij van een Hollandse meester uit de 17de eeuw. Nee, dit is Kerst 2010 in Laag Keppel.

11 februari 2012. We hadden de winter al bijna afgeschreven in 2012, maar in februari kregen we een prachtige vorstperiode. Ik heb samen met mijn dochter Margré een mooie schaatstocht kunnen rijden op de Ankeveense Plassen vlakbij mijn geboorteplaats Hilversum.