Voorjaarsritje naar Emmerich

Zaterdag 4 mei 2013, het wordt tijd om het aantal kilometers weer op te krikken. Het zomerseizoen komt er weer aan en er staat dit jaar nog een tocht enkele reis Dam te Amsterdam op het programma.


’s Middags om 2 uur de fiets gepakt om een tocht te maken naar Emmerich am Rhein in Duitsland. Het is al weer lang geleden dat ik hier voor het laatst met de fiets ben geweest. De vorige keer was volgens mij in 2007. Ik besluit om de kortste weg te pakken. De nieuwe fietsrouteplanner van de Fietsersbond kan mij daar goed bij helpen. Ik maak een kleine variatie op de route, want anders moet ik twee keer klimmen in het Montferland. Gezien de afstand vind ik één keer klimmen genoeg.

De grens passeer ik tussen Stokkum en Borghees, alleen fietsers en voetgangers kunnen hier langs. Je ziet hooguit aan de bebouwing en de bewegwijzering dat je in Duitsland bent aangekomen. De natuur ziet er prachtig uit en de bomen beginnen nu ook flink uit te lopen, andere jaren gebeurde dit een maand vroeger. Dit jaar is het voorjaar echter zeer koud, iets wat we niet meer gewend zijn de laatste 25 jaar.

Na de grens is het nog een paar kilometer naar de Rhein brug in Emmerich. Dit schijnt één van de grootste rivier bruggen in Duitsland te zijn, de afstand tussen beide staanders bedraagt 500 m heb ik ooit eens gemeten met mij kilometerteller.

Nu op naar de Rheinpromenade in Emmerich om even lekker in het zonnetje te zitten. Ik heb er nu zo’n 35 km op zitten en ik moet nog een vergelijkbare afstand naar huis met veelal tegenwind. Eerlijk gezegd heb ik de wind een beetje onderschat, want buiten Dieren stond toch duidelijk meer wind dan ik had verwacht.

De terugweg pak ik via Elten, onderlangs Hoch-Elten en het Montferland, want dat scheelt mij het nodige geklauter en via Didam kom ik om kwart over 6 weer thuis in Dieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *