Voorjaar 2018

Het is een voorjaar wat laat op gang komt dit jaar, evenals de afgelopen winter die ons tot ver in maart wist te verrassen. Vandaag zou de eerste dag worden met voorjaarsweer. Vanochtend vroeg lag het kwik nog rond nul en in de loop van de morgen op het werk kreeg ik steeds meer zin om ’s middags de fiets te pakken. Gelukkig had ik nog ruimte om wat vrij te nemen en om half één was het weekend.

Waar zullen we eens heen gaan? Er stond een stevige wind uit het oosten, misschien een goed idee om naar Doetinchem te gaan. Het eerste stuk naar Doesburg was volop tegen de wind in. De zon scheen volop, maar de temperatuur was best nog bescheiden. Eerst morgen als de wind draait naar het zuiden dan kan de warme lucht ons echt bereiken. Niet klagen, het is vandaag al prachtig. Vanaf Laag Keppel kun je mooi via het Hessenpad door een bosomgeving naar Doetinchem, dat scheelt een hoop tegenwind. Door het centrum van Doetinchem zoek ik de Oude IJssel op en gaat het weer richting Doesburg, maar nu de wind vol in de rug.

In Laag Keppel maak ik een paar foto’s en dan realiseer je je dat dit een raar voorjaar is, want op 2 maart waren we ook in Laag Keppel, maar dan om te schaatsen op het ondergelopen land van de ijsbaan. Als ik de IJssel weer over ben pak ik vanaf Ellecom het nieuwe fietspad over de Postroute naar Dieren. Zo de eerste tocht dit voorjaar zit er weer op dit jaar met 45 km een opstappertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *