Dieren – Kleve (D) – Dieren

Zaterdag 12 mei 2018, tijd om weer eens op de fiets naar Kleve (D) te gaan, de laatste tocht naar Kleve dateert al weer van 10 jaar geleden. Het voorjaar kwam laat om gang dit jaar, maar over april en mei mogen we niet klagen.

’s Middags om half twee pak ik de fiets. De route heen gaat via Duiven, waar ik nog even een boodschap moet doen bij de plaatselijke sportzaak. Het vervolg gaat in zuidoostelijke richting tegen de wind in naar Pannerden, waar ik het voetganger en fietsersveer neem naar Millingen aan de Rijn. Je passeert hier de Rijn als op z’n breedst is. Als je in Millingen aan de Rijn bent dan zit je eigenlijk direct in Duitsland. Verder fietsen over de dijken richting Kleve. Onderweg passeer je nog een oude zijtak bij het dorpje Schenkenschanz.

In de binnenstad van Kleve heerst er een gezellige drukte en beloon ik mijzelf op een lekker ijsje en een rustpauze. De terugweg neem ik met een andere variant. In Kleve heb ik wel even voor de zekerheid gecheckt tot hoe laat het veer nog in bedrijf was, je weet maar nooit in het voorseizoen. Ook het veer over de IJssel is nog in bedrijf tot vanavond 20 uur, dus ook dat wordt geen probleem. Al met al weer een mooie trainingstocht; Dieren – Kleve (D) – Dieren met 95 km. Het klinkt als Luik – Bastenaken – Luik, maar dan anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *