Fietsen vanaf NS Station Dieren bij Veluwezoom

NS Station Dieren

Bij het NS Station Dieren aan de Veluwezoom, op loop- en fietsafstand van de Posbank (10 km), bevindt zich de nieuwe dubbeldeks parkeergarage P+R Dieren. Deze P+R ligt op loopafstand van de bossen met bovendien een aantal belangrijke pluspunten:

P+R NS Dieren.
P+R NS Dieren.
  • 24 uur per dag open
  • GRATIS parkeren
  • camera bewaking
  • ruime parkeerhavens
  • grote capaciteit
  • volg borden P+R Dieren
  • ingang en uitgang aan de Harderwijkerweg bij de spoorovergang

Parkeertips

Bij warm weer beneden parkeren bij P+R Dieren en de auto blijft heerlijk koel.

Extra bewaakt parkeren op het bovendek.
Extra bewaakt parkeren op het bovendek.

Gaat u meerdere dagen weg dan staat uw auto extra veilig op het bovendek. Behalve de camerabewaking staat uw auto in het zicht van de hoekwoning  met de groen-witte dakkapel.

Tips voor toeristen

Voor wandelaars parkeer je auto beneden bij P+R Dieren direct na het inrijden en loop via dezelfde weg weer terug. Je staat nu na een paar minuten lopen in de bossen van de Veluwezoom. Er is een NS-wandeltocht over de Veluwezoom en de Posbank naar het NS-station Rheden en naar het NS-station Velp.

Ruime fietsmogelijkheden naar de Posbank en over de Veluwe, door de IJsselvallei of naar de Achterhoek of volg een mountainbikeroute over de Veluwezoom vanaf P+R Dieren.

Bovendien heeft het NS Station Dieren een halte voor de VSM Stoomtrein die van Dieren naar Apeldoorn rijdt.

GPS Tracks voor fietstochten rondom Dieren

Rondje Posbank -Havikerwaard
Dieren - Posbank - Dieren, 28 km.
Dieren – Posbank – Dieren, 28 km.

Een kort rondje van 28 km. Vanuit Dieren gaat het eerst richting Laag-Soeren. Net voor Laag-Soeren voorbij de camping volgt een lange gelijkmatig klim omhoog richting de Elsberg. Hier komt ook het fietspad van de Lange Juffer uit, eventueel kun je er voor kiezen om hier via de Lange Juffer terug te fietsen naar Dieren.

Kies je voor de Posbank dan moet je nog een aantal kilometers, maar het klimmen stelt nu niet veel meer voor. Bij de Posbank heb je een mooi uitzichtpunt en als het weer helder is kun je de bovenste delen van de Rijnbrug bij Emmerich zien liggen en de heuvelrug in het Rijk van Nijmegen. Op de Posbank bevindt zich ook een horeca gelegenheid.

Vanaf de Posbank volgt er een stevige afdaling naar Rheden, pas op dat je niet te hard gaat. Vanaf Rheden volgt in De Steeg nog een mooie slinger door de Havikerwaard met een totaal ander landschap dan de Veluwe. Je fietst nu door de uiterwaarden van de IJssel tussen De Steeg en Ellecom. Via Ellecom fiets je weer terug naar Dieren over het mooie nieuwe brede fietspad.

Je kunt er ook voor kiezen om de route te beginnen bij camping De Jutberg.